True Kiffin
True Kiffin

Hampstead

North End – NW3

Our client’s brief was to connect two detached listed properties to create a larger residential property in Hampstead Heath.

Our solution was to create a basement floor with a structured glass ground floor courtyard entrance. This challenging design project required not just space and aesthetic considerations but careful air, light and heat analysis, as well as robust and intricate engineering solutions. The resulting space is a large multipurpose room, where the varied aspects of daily life can come together. Light has been brought into the room via portals in the ceiling, creating the impression that the room is above rather than below ground. The planar glass entrance allows both internal access to the annex building and external access to the street.

The resulting space is light and modern, while remaining sensitive to the surrounding Listed Buildings.


web development | Elms Creative